Stichting Samenwerkende Utrechtse Dovenorganisaties

Cursussen NGT

We gaan weer aan de slag met onze handen in de lucht en laten ze wapperen!

Wij, de wapperende bestuursleden van SUDO Utrecht, willen u graag informeren over de mogelijkheden om cursussen bij ons te volgen. We zijn heel content met de enthousiaste aanmeldingen en geïnteresseerde mailers. 

Cursus details
De cursus zal bij genoeg deelnemers starten in februari of september van het jaar, veelal op een donderdag. De tijdstippen: 18.30-20.30 uur. Deze lessen kunnen live of online plaatsvinden. Onze docent NGT heeft meer dan vijf jaar ervaring met het verzorgen van de NGT-cursussen en maatwerk. De docent zal de cursisten uitnodigen voordat de lessen starten.

Er is, bij genoeg interesse, een mogelijkheid om proeflessen te volgen.  Deze proeflessen zijn geheel kosteloos te bezoeken. Meld je a.u.b. tijdig aan via mail naar: gebaren@sudo-utrecht.nl

Wat houdt de NGT cursus in?
De Nederlandse gebarentaal (NGT) is een volwaardige taal, die veelal wordt gebruikt door doven en slechthorenden. De NGT is de voertaal van 20.000-30.000 doven en slechthorenden in Nederland. De NGT heeft een eigen grammatica, welke verschilt met het Nederlands. NGT is een visuele taal en is af te lezen via handen, mimiek, en lichaamshouding.

Er zijn 3 modules in het NGT: AB1, AB2 en NGT-gevorderden. Wij bieden de cursus NGT AB1 aan, deze wordt verzorgd door onze docent NGT. 

Wat zit er in het cursuspakket?
Er wordt gebruik gemaakt van een Tolk Nederlandse gebarentaal om op een laagdrempelige manier te mogen kennismaken met de NGT. In verband met de coronamaatregelen zullen de bijeenkomsten mogelijk online plaatsvinden. Indien u de toetsing heeft gehaald, krijgt u een ondertekend certificaat mee met het bewijs dat u de cursus heeft gevolgd en afgerond.

Pakketinhoud: 

  • Er worden 12 lessen gegeven (zonder tolk) door de docent NGT in de NGT op de donderdagen ;
  • Tot slot is er een toetsing en als u het hebt gehaald krijgt u een certificaat mee met het bewijs dat u de cursus heeft gevolgd en afgerond.
  • De kosten zijn ongeveer: €300,- (inclusief toetsing).

Hierdoor krijg je twaalf wekelijkse lessen van elk twee uur, omgerekend komt het neer op 12,50 euro per les. In dit lespakket krijg je service, begeleiding en deskundige feedback van een zeer ervaren dove docent.  Minimale groepsgrootte is 6.

Ter afronding van de cursus krijg je een officieel certificaat dat door zowel de docent als jou wordt ondertekend.

mailadres: gebaren@sudo-utrecht.nl

Said Jamal

Docent Nederlandse gebarentaal

Mijn naam is Saïd Jamal, werkzaam als docent Nederlandse Gebarentaal in Amsterdam en Utrecht. Als kind ben ik doof geboren. Bij de gebarentaal lessen geef ik graag mijn kennis door zodat u op een laagdrempelige manier kennis maakt met de voertaal van de Nederlandse dovengemeenschap: de Nederlandse Gebarentaal. We gaan gezamenlijk deze prachtige taal leren!

Graag tot ziens!

© 2021 Stichting Sudo Utrecht