CONTENT MODULE 1

12 laagdrempelige gebarenlessen

Les 1 t/m 3

De docent legt uit wat gebarentaal is en in welke vormen dat zich uit. Hij legt je ook uit waarom gebarentaal zo eenvoudig en tegelijkertijd complex kan zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan waarom de Nederlandse gebarentaal niet universeel is en waarom verschillende landen op de wereld zelfs meerdere gebarentalen hebben. Tenslotte zal de docent in deze drie lessen de volgende thema’s in gebarentaal behandelen: voornaamwoorden, openbaar vervoer en het weer.

Les 4 t/m 6

We leren het alfabet in de gebarentaal, vragen stellen in gebarentaal, antwoorden geven in gebarentaal, familie en klokkijken

Les 7 t/m 11

We besteden onder andere aandacht aan de thema’s eten & drinken, werk, maanden van het jaar en de feestdagen, huishouden, internet, sport, cultuur en vrije tijd.


Naast het leren van de gebaren van de zojuist besproken thema’s leren we ook de gebaren voor de thema Europa en Vraagwoorden zoals wie, wat, waar, waarom en dergelijke woorden. Tenslotte komt de thema Beroepen aan bod, hierbij wordt het gebarenboek Vraagwoorden gebruikt.

Les 12

Alle behandelde thema’s van les 1 t/m 11 komen terug. Tevens wordt er informatie medegedeeld over mogelijke vervolgcursussen en activiteiten in de Nederlandse dovengemeenschap voor geïnteresseerden. Aan het eind van de les melden cursisten zich aan voor de toets op de inschrijflijst.


De cursisten die niet meedoen aan de toets, krijgen een bewijs van deelname. Dit is alleen mogelijk zodra het aanwezigheidspercentage van de cursist in de twaalf lessen niet minder dan 70 procent bedraagt.

Bij bijzondere omstandigheden kan er altijd overlegd worden met SUDO en de docent gebarentaal. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar alternatieven.

 

AANMELDEN VOOR DE CURSUS?

Vul je gegevens hieronder in, dan nemen wij contact met je op.

 
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

©2019 by SUDO. Proudly created with Wix.com