BESTE CURSIST,

Het is alweer tijd voor een nieuwe ronde van de gebarentaal cursus. We gaan weer aan de slag met onze handen in de lucht en laten ze wapperen!


Wij, de wapperende bestuursleden van SUDO Utrecht, willen u graag informeren over de mogelijkheden om cursussen bij ons te volgen. We zijn heel content met de enthousiaste aanmeldingen en geïnteresseerde mailers. We willen graag beginnen met de tweede ronde van de cursus NGT module 1!


Cursus details

De cursus zal op donderdag 25 februari 2021 starten. De tijdstippen: 18.30-20.30 uur. Deze live lessen zullen zich online plaatsvinden. Onze docent NGT heeft meer dan vijf jaar ervaring met het verzorgen van de NGT-cursussen en maatwerk. De docent zal de cursisten uitnodigen voordat de lessen starten. In de aanloop naar de eerste les verzorgt de docent twee proeflessen: donderdag 11 februari en donderdag 18 februari. Deze proeflessen zijn geheel kosteloos te bezoeken. Meld je a.u.b. tijdig aan via mail naar: gebaren@sudo-utrecht.nl


Wat houdt de NGT cursus in?

De Nederlandse gebarentaal (NGT) is een volwaardige taal, die veelal wordt gebruikt door doven en slechthorenden. De NGT is de voertaal van 20.000-30.000 doven en slechthorenden in Nederland. De NGT heeft een eigen grammatica, welke verschilt met het Nederlands. NGT is een visuele taal en is af te lezen via handen, mimiek, en lichaamshouding.


Er zijn 3 modules in het NGT: AB1, AB2 en NGT-gevorderden. Wij bieden de cursus NGT AB1 aan, deze wordt verzorgd door onze docent NGT. Voor meer informatie, inhoud en een kleine kennismaking met de docent Nederlandse Gebarentaal verwijs ik u naar de PDF-bijlage.


Wat zit er in het cursuspakket?

Jullie krijgen lessen van een gediplomeerde docent Nederlandse gebarentaal. Vanuit SUDO stellen wij twee verschillende pakketten ter beschikking aan jullie. Zie hieronder voor meer informatie:


Pakket 1:

• Er zijn 8 bijeenkomsten (1 kennismaking les, 5 verdiepingslessen, 1 herhalingsles en 1 toetsbijeenkomst) met verdieping in de dovencultuur, de gebarentaal.

En er wordt gebruik gemaakt van een Tolk Nederlandse gebarentaal om op een laagdrempelige manier te mogen kennismaken met de NGT. In verband met de coronamaatregelen zullen de bijeenkomsten online plaatsvinden; • Indien u de toetsing heeft gehaald, krijgt u een ondertekend certificaat mee met het bewijs dat u de cursus heeft gevolgd en afgerond.

• De kosten zijn ongeveer: €225,- (inclusief toetsing).


Pakket 2:

• Er worden 12 lessen gegeven (zonder tolk) door de docent NGT in de NGT op de donderdagen vanaf donderdag 25 februari 2021;

• Tot slot is er een toetsing en als u het hebt gehaald krijgt u een certificaat mee met het bewijs dat u de cursus heeft gevolgd en afgerond.

• De kosten zijn ongeveer: €300,- (inclusief toetsing).


Hierdoor krijg je twaalf wekelijkse lessen van elk twee uur, omgerekend komt het neer op 12,50 euro per les. In dit lespakket krijg je service, begeleiding en deskundige feedback van een zeer ervaren dove docent. Er is plek voor zes cursisten.

Ter afronding van de cursus krijg je een officieel certificaat dat door zowel de docent als jou wordt ondertekend.


Wegens aanhoudende mails en vele aanmeldingen hanteren we de volgende deadline aan: uiterlijk vrijdagmiddag om 12.00 uur op 19 februari 2021.


Wij hopen van harte dat u deel wilt nemen aan onze cursus. Alvast dank en hopelijk tot gauw!


Met vriendelijke groeten,

Petra Portegies (Stichting SUDO), mailadres: gebaren@sudo-utrecht.nl

Saïd Jamal (Docent Nederlandse gebarentaal), mailadres: gebaren@outlook.com

 
0bdf4fb4-4696-4e48-920b-fb4ba5958b90_edi

SAÏD JAMAL

Docent Nederlandse gebarentaal

Mijn naam is Saïd Jamal, werkzaam als docent Nederlandse Gebarentaal in Amsterdam en Utrecht. Als kind ben ik doof geboren. Bij de gebarentaal lessen geef ik graag mijn kennis door zodat u op een laagdrempelige manier kennis maakt met de voertaal van de Nederlandse dovengemeenschap: de Nederlandse Gebarentaal. We gaan gezamenlijk deze prachtige taal leren!


Graag tot ziens!